10 - 12 dl vetemjöl
25 g jäst (1/2 paket)
5 dl fingervarmt vatten
2 tsk honung
2 msk olivolja
1 tsk salt
Flingsalt
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sedan alla resterande ingredienser förutom flingsalt.
Knåda kraftigt ihop till en smidig deg (eller kör degen i maskin). Degen är bra när den släpper från kanten.
Låt jäsa övertäckt i 60 min. Baka ut på mjölat underlag och forma sedan degen till önskad form. Låt jäsa under handduk i ytterligare 30 min.
Sätt ugnen på 180 grader.
Ringla olivolja samt strö lite flingsalt över bröden. Grädda sedan i ugnen tills de nått 96 grader i innertemperatur och fått fin färg (det tar 30-40 min).
Vänta med att skära upp brödet tills det har svalnat, annars hinner inte fukten i brödet lägga sig.