Spröda små syltkakor på mördeg med sötsyrlig physalissylt 🥰
March 19, 2025
200 g kallt smör
1.5 dl florsocker
1.5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl physalis
0.5 dl syltsocker
1 msk vatten
0.5 dl kokosflingor
Sylt: Tvätta physalisen och dela i mindre bitar. Lägg i en liten kastrull med syltsocker och vatten. Låt sjuda i 5–10 minuter. Låt svalna helt.
Sätt ugnen på 200°.
Nyp ihop alla ingredienser till småkakorna till en smidig deg. Dela degen i två delar och rulla ut varje till två längder, ca 15 cm långa.
Skär degrullarna i 15 bitar och rulla till bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt och gör ett litet hål i mitten med tummen.
Fyll småkakorna med sylt, strö över lite kokos och grädda i mitten av ugnen i 15–18 minuter. Kakorna ska vara gyllenbruna och sylten ska ha börjat bubbla. Ta ut och låt svalna.