100 g kallt smör (bregott brynt)
3 dl vetemjöl
0.75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
Lite vatten
3 st ägg
2 dl vaniljkvarg (dessertkvarg)
1 dl crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g riven mandelmassa
1 ask skalade phylsalis
Mandelspån
Florsocker att pudra på
3 dl lättvispad grädde
Nyp ihop det kalla smöret med strösocker, vaniljsocker och vetemjöl till smulor.
Tillsätt ägg och ev lite vatten och arbeta ihop till en blank och fin deg. Låt vila i kyl i 30 minuter - gör under tiden fyllningen.
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Blanda ihop fyllningen: kvarg, creme fraiche, strösocker, vaniljsocker och ägg.
Vänd ner sist den rivna mandelmassan för att undvika klumpar.
Kavla ut mördegen med en kavel och klä dina formar upp till kanten (antingen portionsformar eller en stor form).
Fyll pajskalet med royalesmeten till 3/4 och lägg i physalis över hela pajen (det är fint om physalisen inte blir helt täckta av smet).
Strö över mandelspån och grädda pajerna i ugnen 15-20 minuter om det är små pajer, ca 30 minuter om det är en stor paj.
Pudra pajerna med florsocker och låt svalna. Godast att servera helt kylskåpskalla med lättvispad grädde.