Härliga hamburgare av vildsvin som går lika bra att grilla eller ”smasha”🍔
Original recept från vm.tiktok.com
March 19, 2025
700 - 800 g vildsvinsfärs
Cheddarost
Sallad
Baconmarmelad
Tryffelmajjo
Parmesanlök
Salt & peppar
Briochebröd
200 g bacon
1 st gul lök finhackad
1 st finhackad vitlöksklyfta
2 msk lönnsirap, alt vanlig sirap
0.5 dl brunt socker
2 msk vinäger
1 tsk rökigt chilipulver
1 msk rökig whiskey
2 dl majonnäs
Tryffelolja efter smak
Salt & peppar
Droppar av citronsaft
Forma färsen till bollar om du ska smasha eller puckar om du ska grilla.
Salta och peppra puckarna.
Skär bacon i små bitar och stek krispig. Häll av bacon bitarna i en annan kastrull.
I bacon fettet, gå i med finhackad lök och stek på medelvärme cirka 15 minuter tills karamelliserad. Gå i med vitlöken och stek ett par minuter till. Häll löken i bacon kastrullen.
I kastrullen, gå i med sirap, vinäger, socker, chilipulver och peppar. Koka upp och låt sedan puttra ca 10 minuter tills du har en marmeladig konsistens. Smaka av med salt.
Blanda majonnäs, tryffelolja, salt, peppar och smaka av med lite citron.
För att smasha burgaren lägger du pucken i en rykande het panna med lite olja. Lägg bakplåtspapper på burgaren och tryck ner den (smasha) i stekpannan med en tyngd, exempelvis en kastrull. Stek ca 1 minut per sida. Du ska få ordentlig stekyta innan du vänder.
Lägg ostskivor på burgaren och låt smälta.
Bygg burgaren och njut.