Färgrik och välsmakande vardagsrätt med fisk och avokado. Både enkelt och gott!
Original recept från www.arla.se
Feb. 28, 2022
1 riven vitlöksklyfta
0.5 citron
1 dl oliver
600 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl couscous
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 msk arla® svenskt smör
0.5 dl hackad färsk persilja
0.5 citron
1 avokado
2 dl arla köket® turkisk yoghurt
1 kruka färsk basilika
Sätt ugnen på 200°.
Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 15â20 min.
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Fräs vitlök och paprika i smör 2-3 min. Rör ner couscous, persilja och citronskal.
Dela, kärna ur och tärna avokadon. Strimla hälften av basilikan och rör ihop med yoghurt, vitlök och citron.
Servera fisken med couscoussallad, avokado, basilikayoghurt och oliver. Garnera med basilikablad.