En väldigt fräsch förrätt med lax, äpple och gott smörstekt bröd 😍 Inspirerad av Swedish food stories så gjorde jag här en egen variant till förrätt. Tips är att ta ett gott surdegsbröd, dijonsenap är valfritt.
Original recept från www.instagram.com
April 14, 2025
200 g odlad lax
1 st schalottenlök
0.5 st gurka
0.75 st äpple, hackad i små kuber
2 msk majonnäs
1 tsk japansk soja
1 tsk riven pepparrot
Citronzest från 1 citron
Salt
Nymalen svarpeppar
Socker
1 tsk dijonsenap
4 st brödskivor
25 g smör
50 g forellrom
Färsk dill
Färsk gräslök, finhackad
Dela laxen centimetertjocka kuber. Lägg i en skål och strö över lite salt, svartpeppar och en nypa socker. Blanda runt och låt stå.
Blanda majonnäs med ljus soja, dijonsenap, pepparrot, citronzest, salt och peppar.
Hacka äpple, gurka och schalottenlök smått. Blanda sedan samman allt det med laxen med majonnäsblandningen. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Lägg ner skivorna och vänd direkt så du får smör på båda sidor. Stek gyllene.
Lägg upp tartaren på brödet eller jämte brödet och använd valfri topping: forellrom, gräslök eller dill.