En lättlagad och mycket god färsbiff. Hederlig husmanskost som gärna äts med stekt potatis och lingon och är perfekt som söndagslunch.
Feb. 27, 2022
600 g blandfärs
1.5 tsk örtsalt
1.5 krm svartpeppar
2.25 msk potatismjöl
1.5 dl mjölk
1.5 msk smör
1.5 msk kinesisk soja
3.5 dl mellangrädde
Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk rejält. Bryn smöret i en stor stekpanna och platta ut färsen direkt i den till en stor biff som täcker hela pannan.
Dela färsen i fyra delar och stek dem i ett par minuter så det blir färg och vänd dem. Ta sen upp biffarna och skölj ur pannan.
Häll grädde och soja i stekpannan och rör om. Lägg i biffarna igen och låt dem puttra i såsen 3-4 minuter. Serveras med ugnsstekt potatis.