Ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar.
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
March 17, 2025
1 kg frysta eller färska kycklingklubbor
2.5 msk japansk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 msk rapsolja
0.5 tsk nymalen svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
3 msk smör
1 dl vatten
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda soja, ketchup, rosmarin och oregano med olja och peppar. Skala och pressa ner vitlöken.
Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla på blandningen. Klicka över smör. Häll vatten i bottnen av formen.
Stek kycklingklubborna i ugnen i ca 45 minuter (ca 30 minuter om de är färska), tills köttsaften är klar och innertemperaturen är 82˚C (intill benet). Ös kycklingen ett par gånger under tillagningen.
Häll i mer vatten om det skulle behövas. Spara gärna skyn. Häll ner den i en skål eller en burk och förvara i kylskåpet. Ta bort ev fett som ligger överst före användning.
Till servering: Servera gärna en av de nylagade kycklingklubborna till rostade rotfrukter med het yoghurtsås.