En smakrik och lyxig kycklinggryta med dofter och smak av örter från Provence ( tex timjan & oregano), kycklingfond, soltorkade tomater, grädde & créme fraîche samt knaperstekt bacon. En perfekt middagsrätt att bjuda på alla dagar i veckan.
March 20, 2025
1 st förp bacon
800 g kycklinglårfilé
Salt
Svartpeppar
1 st gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackad
3 dl grädde
1 dl créme fraîche
1.5 dl vatten
1.5 msk bong touch of taste kycklingfond
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 msk sweet chilisås
1 msk saft av citron
6 - 8 st soltorkade tomater, hackade
Ev färsk basilika att toppa med
Pasta, ris eller potatis
Skär bacon i små bitar och stek krispigt. Lägg åt sidan på en tallrik och låt fettet rinna av på hushållspapper.
Salta och peppra kycklinglårfiléerna och stek i samma panna tills de har fått fin färg. Ställ åt sidan.
Stek löken tills den har mjuknat och tillsätt vitlöken och fräs i 1-3 minuter. Tillsätt grädde, vatten, kycklingfond, de torkade kryddorna och soltorkade tomaterna. Låt koka ihop och lägg sedan tillbaka kycklingfiléerna.
Låt gärna koka upp till 30 min under lock. Ta av locket mot slutet och red ev av lite för önskad konsistens. Vid behov smaka av med mer salt, peppar och citron.
Vid servering toppa grytan med den knaperstekta baconen och färsk basilika. Avnjut med kokt pasta, ris eller potatis!