De här krämiga saftiga kärleksmumsen är det godaste jag bakat! Helt MAGISKA 🤤 och det är faktiskt inte särskilt svårt alls. Håller sig jättelänge i kylen och är hur goda som helst.
March 16, 2025
5 st stora ägg
4 dl socker
250 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1.5 dl kakao
3 tsk bakpulver
1.5 msk vaniljpulver
0.5 tsk salt
1.5 dl kaffe
5 dl florsocker
200 g smör
2 krm salt
2 dl kakao
1.5 msk vaniljpulver
0.5 dl kokos att toppa med
Sätt ugnen på 175grader, över och undervärme.
Förbered en form, ca 30*40cm med bakplåtspapper.
Smält smör och häll i mjölken. Låt svalna helt.
Vispa ägg och socker länge tills det är vitt och fluffigt.
I en annan bunke, blanda ihop alla torra ingredienser väl.
Sikta i de torra ingredienserna i äggsockerblandningen tills du har en jämn smet.
Med en slickepott, rör försiktigt i smör och mjölkblandningen lite i taget tills du har en fin smet.
Häll ut all smet och jämna ut det i formen.
Grädda i ugnen i 20 minuter
Gör kaffeglasyren: Smält hälften av smöret och spara resten.
1Vispa det rumstempererade smöret fluffigt och ha i florsockret lite i taget.
Rör ihop det smälta smöret med resten av ingredienserna.
Vispa i kaffesmöret lite i taget. Tips: om det spricker och blir grynigt kan du använda stavmixer för att få en jämn kräm.
När kakan är klar: stick hål överallt i kakan och bre glasyren över kakan.
Toppa med kokos och låt svalna under plastfolie. När kakan är rumstempererad, förvara i kylen så håller de sig krämiga och saftiga jättelänge!