Original recept från matinspo.se av Emilia
Jan. 10, 2023
Tonfisk i vatten: 2 burkar
Gullök: 1 st
Paprikapulver: 1.5 tsk
Chilipulver: 0.5 tsk
Lökpulver: 1 tsk
Vispgrädde: 5 dl
Créme fraiche: 2 dl
Citronsaft: 2 msk
Sriracha: 1 msk
Spenat: 2 nävar
Salladslök: 4 st
Salt
Peppar
Pasta: 400 g
1 zucchini
Sila av tonfisken, finhacka löken och börja koka pastavattnet till pasta.
Fräs löken i olja tills den mjuknat något. Tillsätt paprikapulver, chilipulver, lökpulver och sriracha. Rör om och vänd sedan i grädde och creme fraiche. Låt koka upp och tillsätt salt, peppar och citronsaft. Vänd i tonfisken och låt den värmas upp i såsen. Låt såsen puttra på låg värme medan pastan kokar klart. Strax innan pastan kokat klart - vänd i salladslök och spenat i såsen. Smaka av med salt och peppar. Vänd sist i pastan i såsen och rör om.
Servera pastan - toppa med lite chiliflakes, kan rekommendera koreanska chiliflakes (gochugaru) som är lite mindre och mildare i smaken.