Njut av färsfylld paprika gratinerad med både mozzarella- och parmesanost. En klassiker som aldrig går ur tiden! Servera med sallad.
Original recept från recept.se av Bitte E:son Forsberg
Jan. 10, 2023
4 röda paprikor (4–6 st, beroende på storlek)
4 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
1,5 dl rödvin
1 förp passerade tomater, 400 g
2 msk finhackad persilja
25 g riven mozzarellaost
2 msk riven parmesanost
Sätt ugnen på 225°.
Skölj paprikorna. Skär toppen av dem så att du får lock (med skaftet kvar). Kärna ur paprikorna. Lägg dem och locken i en långpanna med bakpapper. Pensla med 2 msk olja.
Baka dem i nedre delen av ugnen ca 20 min, ta ut locken efter ca 15 min. Låt svalna lite.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv moroten. Stek färsen i 2 msk olja, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och stek vidare ett par min. Rör ner moroten.
Tillsätt tomatpuré, vin och passerade tomater. Låt allt koka samman på medelvärme. Rör ner persiljan.
Fördela köttfärsröran i paprikorna. Toppa med mozzarella- och parmesanost. Gratinera i ugn ca 10 min, tills allt fått fin, gyllene färg.