Klassiska biffar med lite piff! Tillsätt parmesanost i biffarna för extra smak. Våra parmesanbiffar serveras med en god gräslökssås.
Original recept från www.tasteline.com av Mari Bergman
Jan. 10, 2023
500 g nötfärs
1 st ägg
50 g parmesanost
0.75 tsk salt
2 krm svartpeppar
0.5 msk olivolja
1 msk mat & bak smör
2 st schalottenlök
2 msk mat & bak smör
1 tsk vitvinsvinäger
1.5 dl vispgrädde
0.5 dl vatten
2 tsk kalvfond
0.5 st citron
1 färsk gräslök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
700 g potatis
1 krm salt
1 st färsk broccoli
1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär broccolin i mindre buketter.
2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt ägg, finriven ost, salt och peppar. Blanda om och forma 4-6 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft ur biffarna och lägg dem på en tallrik.
3. Skala och finhacka schalottenlöken. Tillsätt smör i pannan och stek löken mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger, grädde, vatten och fond och koka upp. Lägg ner biffarna i såsen och låt sjuda på svag värme ca 10 min.
4. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt i pannan och blanda om. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.
5. Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med den sista minuten. Sila av vattnet och lägg upp potatis och broccoli i skålar.
6. Servera parmesanbiffarna i gräslökssåsen tillsammans med kokt potatis och broccoli.