Det här är så otroligt gott! Smöriga och fluffiga kringlor som penslas med smör och doppas i socker 🤤
Original recept från www.instagram.com
March 15, 2025
250 g mjölk
50 g jäst
2 st ägg
175 g ljus sirap
250 g smör, rumsvarmt
5 g salt
8 g bakpulver
875 g vetemjöl
250 g smör
250 g rörsocker
20 g maizena
20 g potatismjöl
50 g florsocker
18 g vaniljsocker
Blanda alla ingredienser i en bunke och kör den i en bakmaskin.
Kör degen ganska länge tills den får ett bra gluten. Det tar cirka 15 minuter.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och lägg in i frysen en stund.
Medan degen är i frysen kan du göra fyllningen. Den gör du genom att blanda ihop alla ingredienser till en slät 'smet'.
Ta fram degen och kavla ut den till en rektangel. Degen ska vara cirka 0,5 cm tjock.
Bred på fyllningen på hela degen och vik ett treslag. Det gör du genom att vika upp en tredjedel av degen mot mitten från ena långsidan. Sen viker du ner den andra långsidan över den andra vikningen. Då har du 3 lager med deg på varandra och då har du gjort ett treslag.
Kavla degen lite så den blir jämn och skär sedan remsor.
Snurra remsorna till kringlor och lägg på plåt för att jäsa.
Låt dem jäsa i rumstemperatur någon timme eller jäs de i ugnen på 40 grader med en ugnsform med vatten längst ner. Det tar cirka 1 timme. Man får känna på kringlorna så de känns fluffiga och luftiga då är de färdigjästa. Eftersom alla har olika temperatur hemma och då är det svårt att säga en exakt tid de ska jäsa. Jaså du bullarna i ugnen ta då ut bullarna när de är färdigjästa och höj sedan temperaturen till 230 grader.
Baka sedan av i cirka 10 minuter.
Låt svalna och pensla sedan med smör och doppa i socker.