Jag kämpar vidare med att försöka få er att äta lite roligare frukost & mellanmål. Jag snubblade över ett recept som heter ”Almond Croissant Baked Oats” som såg riktigt gott ut häromveckan. Jag gjorde en lite egen variant som blev väldigt god men att likna den med en croissant.. Nja, då blir man kanske besviken. 😚 MEN den här ugnsbakade havregröten/kakan naturligt sötad med banan och toppad med mandelflarn var ändå RIKTIGT god, speciellt med en klick grekisk yoghurt & blåbär på toppen. Perfekt för en mysig morgon eller en lyxigt mellanmål!
Original recept från www.instagram.com
March 11, 2025
3 dl havregryn
1.25 dl mandelmjöl
0.5 dl mandelflarn
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 - 2 st mogna bananer
3 dl mandelmjölk
1 st ägg
1 tsk vaniljextrakt eller 0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk lönnsirap
2 msk naturell yoghurt
0.5 dl mandelflarn
Ca ½ - 1 tesked florsocker (valfritt)
Grekisk yoghurt
Färska eller frysta bär
Ev honung
Förvärm ugnen: Förvärm till 180°C och smörj en medelstor ugnsform.
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Förbered de våta ingredienserna. Mosa bananen först och blanda med det andra.
Blanda ihop det blöta och torra, häll över i formen & toppa med mandelflarn och ev lite florsocker (för fin färg, lite krispig topping och god smak)
Grädda i ugnen i 20 minuter tills de är gyllene och stelnat. Höj till 200 och tillaga några min till med grill funktion för fin färg. Känn med en sticka så att den är klar.
Servera: Njut varm eller ljummen med tex grekisk yoghurt, bär och kanske lite extra honung & lönnsirap på toppen.