Klassisk enkel och god chockladkaka. En fika med anor ända sedan Hylands Hörna sändes på radio på 50-talet och folk satt klistrade runt sina radioapparater för att lyssna - och fika. I min familj har den sen alltid gjorts som en fika i samband med jul.
Jan. 12, 2023
250 g kokosfett
200 g mörk & ljus blockchoklad
3 dl florsocker
25 st mariekex
2 st ägg
Smält kokosfett och blockchoklad på svag värme i ett vattenbad i en kastrull. Låt det svalna.
Vispa socker och ägg pösigt.
Rör sedan ner sakta och försiktigt det ljumma chockladfettet i det vispade äggsockret.
Klä en avlång form på ca. 1,5 liter med bakplåtspapper
Bred ut ett lager chockladsmet i botten och varva därefter med kex och smet.
Låt formen stå i kylskåpet över natten och skär den sen i tunna skivor. Försvinnande gott.