Jag använde gul lök och vanlig ost och det fungerade lika bra.
Original recept från www.koket.se av Catarina König
March 8, 2025
400 g tagliatelle
2 kycklingfiléer
0.5 dl vetemjöl
1 bananschalottenlök
2 klyftor vitlök
2 msk smör, att steka löken i
100 g färskost
3 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
1.5 - 2 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl parmesanost, riven
Salt
Svartpeppar, nymalen
Färsk persilja, finhackad
Halvera kycklingfiléerna till 4 tunna filéer. Vänd i mjölet, salta och peppra.
Finhacka schalottenlök och vitlök.
Fräs mjukt i en stekpanna på medelhög värme tills löken blir mjuk och glansig.
Tillsätt färskost, grädde och kycklingfond. Låt puttra ihop.
Stek kycklingen gyllene i smör.
Vänd ned riven parmesan i såsen. Skär kycklingen i snygga skivor.
Blanda pastan med såsen och lägg kycklingen ovanpå vid servering. Toppa med finhackad färsk persilja.