Har du testat att göra amerikansk ugnspannkaka än? Tipsar om detta smidiga recept på fluffiga amerikanska pannkakor i långpanna aka ”Sheet Pan Pancakes” igen för säkerhets skull. Nedan är en halv sats, dubblar du fyller du en långpanna á ca 39,5x27x2 cm istället och får 8 portioner. Perfekt om man har vänner på besök!
Original recept från www.instagram.com
March 7, 2025
1 st ägg
2 dl filmjölk eller naturell yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver (byt ut 1 tsk till bikarbonat för mer fluff)
1 - 2 tsk socker
1 st mogen banan (valfritt)
0.25 tsk salt
2 msk smör eller margarin (+ extra till att smörja plåten/formen)
Frukt/bär
Choklad/hasselnötscreme
Lönnsirap
Bacon
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform/mindre plåt med kant.
Smält matfettet och ställ åt sidan.
Vispa samman ägg och filmjölk. Mosa bananen och vispa ner. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör ner smöret i smeten. Rör inte runt för mycket.
Häll över och bred ut jämt i formen. Grädda 15-17 min tills pannkakan får en fin gyllene färg och tandpetare är torr om du känner på den.