Recept med grädde, vitlök, parmesan och en härlig friterad kyckling.
Original recept från vm.tiktok.com
March 6, 2025
2 st stora kycklingfiléer
1 - 2 st ägg
Panko
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
0.5 msk timjan
0.5 msk chiliflakes
Neutral olja till fritering
50 g smör
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
100 g parmesan
1 - 2 dl pastavatten
400 g fettuccine eller tagliatelle
Salt och peppar
Persilja
Skär kycklingen på mitten längs långsidan till 4 bitar.
Salta och pepprar kyckingen.
Panera i vetemjöl, sen ägg och sist ströbrödet.
Fritera kycklingen på 180 grader i 5-6 minuter tills helt genomstekt.
Låt droppa av på hushållspapper.
Hacka vitlök.
Smält smöret i en panna, gå i med vitlöken. Låt svettas ett par minuter.
Gå i med grädde och parmesanost. Koka ihop sen sänk värmen och låt puttra några minuter tills såsen är slät och parmesanen kokat in.
Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan 1 min kortare än enl instruktioner och vänd ner pastan i såsen. Tillsätt pastavatten och kasta runt pastan så all sås blandar sig.
Lägg upp på tallrik och servera med kycklingen, riven parmesan och persilja.