Man kunde ju tycka att DET RÄCKER med tiramisu nu, men näj näj näj. Gumman har bakat och gjort tiramisu fyllning för 2532 gången i år. Grundreceptet på själva kladdkakan kommer som vanligt från Ica! Receptet hittar ni även i @smakshare receptapp. 💚
Original recept från www.instagram.com
March 5, 2025
100 g smör
2 st ägg
2.5 st och dl strösocker
1 msk mörk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 st och dl vetemjöl
1 krm salt
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
3 tsk amaretto
3 tsk vaniljextrakt
4 msk kokt kaffe
Kakao till topping
Lägg ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ihop ägg och socker med en handvisp tills det blir lite fluffigt.
Blanda ihop kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt smöret. Blanda sedan försiktigt ihop allt till en jämn smet.
Häll över smeten i en ugnssäker form.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Du kan öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig du vill ha den, jag hade i min ca. 11 minuter och enligt mig blev den riktigt passlig.
Låt kladdkakan svalna ordentligt innan du toppar med tiramisu fyllningen.
Koka upp lite kaffe. Låt det svalna.
Vispa grädden, när grädden är färdigvispad: Tillsätt mascarponen och vispa lite till.
Tillsätt sedan amaretto, vaniljextrakt och kaffe. Rör om.