En Thailändsk klassiker som passar både på fredagskvällen och i matlådan. Spara och testa 👌🌶️ Recept (4 pers)
Original recept från vm.tiktok.com
March 4, 2025
500 g kycklingfilé alt lårfilé
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 st broccolihuvud
1 st röd paprika
1 st röd chili eller efter smak
3 st salladslökar
0.5 dl neutral olja
150 - 200 g osaltade cashewnötter
1 msk sesamolja
1 dl ostronsås
2 msk mörk soja
2 msk fisksås
3 msk brunt socker
0.5 dl vatten
1 tsk msg (valfritt)
Skär kycklingen i tunna skivor.
Skär paprika i bitar, löken i klyftor, broccoli i små buketter, finhacka vitlök, skiva chilin runt och skär salladslöken i 3 cm stora bitar.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Stek kycklingen i het panna i oljan. Ge den fin färg ca 2 minuter.
Sänk värmen till medel och gå i med vitlök och gul lök. Stek ca 30 sekunder.
Gå i med paprika, broccoli och salladslök, fräs ytterligare nån minut.
Häll i såsen och chili. Låt koka ihop tills såsen tjocknar och fäster på kycklingen och grönsakerna.
Smaka av såsen och tillsätt cashewnötterna. Blanda ihop och servera med jasminris, lime och alt mer färsk chili på toppen.