Alltså detta 🤩 Så magiskt gott! Och såsen. SÅSEN! Skulle lätt kunna äta en skål med bara den såsen. Kanske uppenbart med tanke på mängden sås på tallriken i bild 😅 Här kommer receptet som ni måste testa! För två vuxna, en 5 åring, en 2 åring och en matlåda: Allt i receptet göra med fördel samtidigt.
Original recept från www.instagram.com
March 3, 2025
Kokt färskpotatis
Blancherade sockerärtor
Stenbitsrom
Finhackad gräslök
50 g smör
2 st små schalottenlökar, finhackade
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
2.5 dl vatten
2 msk fiskfond
2.5 dl grädde
1 msk finhackad gräslök
3 msk stenbitsrom
Salt
700 g färsk lax, avtorkad
Salt
Vitpeppar
Rapsolja
Sätt ugnen på 180°C över/undervärme
Sätt en liten kastrull på medelhög värme och smält smör. När det slutar fräsa lägg i löken. Stek tills den mjuknat. Tillsätt mjölet och stek ytterligare en minut. Häll i vin, vatten och buljongtärning. Låt koka i 5-10 minuter. Häll i grädde och låt det koka upp. Stäng av värmen och vispa ner gräslök och rom. Smaka av med salt. Håll varmt
Ta en ugnsform eller plåt där fisken får plats och pensla botten med rapsolja. Salta och peppra fisken. Lägg den i formen med skinnsidan uppåt. Ställ in i ugnen och låt gå tills innertemperaturen är 42°C. Ta ut och låt vila ca fem minuter. Dra av skinnet och dela upp i bitar.
Servera fisken med potatis och blancherade sockerärtor. Häll över opassande mycket sås. Toppa med en klick rom och gräslök. Ät och njut!