Kärt barn har många namn, passar verkligen in här… Mums mums, gräddbullar, skumbollar några av alla .. på denna fluffiga & mumsiga bakverk 😋. Recept är inspirerat av ett recept från @lindasbakskola. I samarbete med @smakbox @lindtnordic.
Original recept från www.instagram.com
March 3, 2025
1 st äggvita
2.5 dl strösocker
2 msk florsocker
0.7 dl vatten, kallt
1 msk gelatinpulver
0.7 dl vatten, kokhett
350 g valfri choklad
4 tsk rapsolja
Smörgåsrån
Kokos
Strössel
Flingsalt
Stansa ut ca 20 rundlar ur smörgåsrån 5 cm i diameter.
Vispa upp strösocker, florsocker, äggvita & det kalla vattnet i en bunke.
Lös upp gelatinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.
Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan & vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är fast & fluffig.
Spritsa ut smeten toppigt på kexplattorna. Ställ dem i frysen i ca 1 tim.
Smält chokladen över vattenbad & rör ner oljan till en slät smet.
Doppa mums-mumstopparna i chokladen medan de fortfarande är halvfrusna. Ställ dem på ett galler.
Strö över valfri topping. & Njut! Förvara i kylskåpet.