Snabb, enkel och otroligt god fiskrätt med Thailändska smaker.
Original recept från vm.tiktok.com
March 2, 2025
700 g vit fisk
Salt
4 msk vetemjöl
4 msk neutral olja
4 st vitlöksklyftor
4 msk finhackad ingefära
1 st hackad röd chili
4 msk sesamolja
4 msk siracha
3 msk ljus soja
2 msk fisksås
1 dl brunt socker
2.5 dl vatten
2 tsk msg (valfritt)
2 st lime (juice)
2 msk chiliflakes eller efter smak
1 dl jordnötter
1 st röd chili
Limeklyftor
Semsamfrön
Färsk koriander
Pak choi
Skär fisken i lagom stora bitar, torka torra och salta.
Vänd fisken i mjöl, skaka bort överflödigt mjöl.
Stek fisken på medelvärme i oljan, cirka 4 minuter. Den ska bli gyllenbrun.
Ta av fisken och låt vila på en tallrik.
I samma panna, stek vitlök, ingefära och chiliflakes. Ca 1 min.
Blanda ihop allt till såsen och häll ner i pannan. Krydda med msg.
Puttra snabbt ihop så såsen blir som 'sirap' i konsistensen och pressa då i 2 hela lime och lägg i valfri mängd färsk chili.
Lägg tillbaka fisken och blanda runt så såsen fäster på fiskbitarna.
Servera med jasminris och tillbehör.