Fläskfilé i chili, timjan och rosépepparsås Skivad fläskfilé i en krämig sås med smak av rosépeppar och timjan. Servera med pressad potatis eller ris.
March 2, 2025
500 g fläskfilé
1.5 msk kinesisk soja
2 msk smör
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 st hackad gul lök
1 dl sky
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk chilisås
2 msk maizena
Salt
Peppar
1 msk rosépeppar
Pressad potatis eller ris
Färsk timjan
Skär filen i ca 1½ cm tjocka skivor. Blanda dem med soja och bryn dem i lite smör. Salta, peppra och strö över timjan. Skölj ur stekpannan med lite vatten och tag tillvara skyn. Stek löken.
Blanda sky, crème fraiche, grädde, chilisås och mjöl i en gryta och koka upp under omrörning. Smaka av såsen med soja, salt och peppar.
Lägg i kött och lök, låt sjuda 5 min. Strö över rosepeppar och små timjanskvistar.
Servera med pressad potatis eller ris till.