Så himla gott med kladdkaka med kärleksmumsglasyr på! 😍 Har du testat? Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan glasyren på kladdkakan och strö över kokos. Låt den stå i kylskåpet igen i ca 1 timme innan du servera! Lycka till!
Original recept från www.instagram.com
Feb. 28, 2025
100 g smör
2 st ägg
2.5 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 krm salt
50 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
2.5 dl florsocker
Kokos
Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
Smält smöret i kastrull, låt svalna något. Rör ihop ägg och socker bara tills det gått ihop (använd inte en elvisp).
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet (rör med slickepott INTE med elvisp) och häll sedan över smeten i formen.
Grädda i ugnen i ca 10 min. Ställ sedan kladdkakan i kylskåpet så den svalnar ordentligt. Gör glasyren så länge.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
Bred sedan glasyren på kladdkakan och strö över kokos. Låt den stå i kylskåpet igen i ca 1 timme innan du servera!