Perfekt efterrätt att göra på överblivna pepparkakor efter jul. Såklart även en god efterrätt under julen
Jan. 7, 2023
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost
1 dl kesella (10 %)
1 dl socker
Lingon till garnering
Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret
Mixa pepparkakorna i en matberedare eller med en stavmixer
Blanda smöret och pepparkakorna till en smulig deg
Klä en springform (20 cm diameter) med bakplåtspapper
Tryck ut pepparkaksblandningen på botten i springformen
Grädda i ugnen i ca 8 minuter
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och ta från värmen
Grovhacka den mörka chokladen
Blanda färskost, kesella och socker
Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning
Blanda ner den hackade mörka chokladen
När pepparkaksbotten har svalnat, häll på färskoströran
Låt stå kallt i ca 4 timmar
Garnera med lingon och servera med ett stort glas mjölk