Den här efterrätten med vit choklad citron och passionsfrukt är enkel, görs med fördel dagen innan och är så så god! 🍫🍋
Jan. 7, 2023
5 st passionsfrukt
100 g vit choklad
15 st digestivekex
75 g smör
2 st ägg
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g cream cheese
4 st citron
2.5 dl vispgrädde
Smält smöret. Krossa kexen fint och blanda ner smöret.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar kant.
Tryck ut kexen i botten på formen och ställ åt sidan.
Separera äggulorna och vitorna. Häll ner sockret och vaniljsockret i gulorna och vispa tills fluffigt och vitt.
Rör ner cream cheese i gulorna och sockret.
Riv cesten från citronerna, rör ner i smeten 🍋
Vispa grädden lätt. Den ska inte vara helt fast utan fortfarande lite fluffig. Rör ner den i smeten.
Vispa vitorna hårt. Rör försiktigt ner dem i smeden 🥚
Häll smeten över kexbotten i formen.
Stoppa kakan i frysen. Låt stå, gärna i ett dygn, minst 4 timmar.
Ta ut kakan och ta av kanten.
Gröp ur två passionsfrukter och häll på kakan. Riv hälften av den vita chokladen över.
Skär de sista passionsfrukterna i fjärdedelar och lägg på kakan. Bryt resten av chokladen i ojämna bitar och garnera kakan med.
Njut av cheese caken direkt! 🧀🍋