Denna fantastiskt goda tacopaj är en av mina favoritpajer och jag får alltid mycket beröm för den så vill ni laga en underbar tacopaj till helgen är detta receptet för er! Servera en fräsch sallad till så har du skapat magi! Den blev något tunn denna gången då jag använde en större form men minst lika god som vanligt! ❤️
Jan. 12, 2023
3 dl vetemjöl
125 g smör
0.5 tsk salt
1 msk vatten
500 g blandfärs eller annan valfri
1 st paprika (gärna röd)
15 cm purjolök
28 g tacokrydda
3 msk vatten
4 dl créme fraiche
1 st burk valfri tacosalsa
Salt och peppar
Riven ost
Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Nyp ihop samtliga ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga skalet i botten med en gaffel och ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter.
Bryn färsen och medans färsen bryns kan du skölja och skära paprikan och purjolöken i mindre bitar/ strimlor. Tillsätt ner i färsen och låt mjukna.
Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt puttra några minuter.
Blanda crème fraiche med salsan och smaka av med salt och peppar.
Lägg färsfyllningen i pajskalet, sedan créme fraiche blandningen och tillsist toppas hela pajen med valfri mängd ost.
Grädda pajen i ca 25-30 minuter. Serveras bäst efter den låtits svalna i ca 20 min tillsammans med en god sallad!