Här är en snabblagad vegetarisk middagsrätt från Ica som jag brukar göra och som ALLA i familjen gillar. Gyllenstekt halloumi och pasta smaksatt med en krämig basilikapesto, serverad tillsammans med haricot verts och baby spenat eller ruccola. Garnera med röda små körsbärstomater, lite chili flakes och riven ost så är middagen komplett.
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
Feb. 25, 2025
4 portioner pasta (gärna spirali)
150 g haricots verts (bönor)
250 g körsbärstomater
400 g halloumi
1 msk olja
1 dl vatten
130 g pesto basilika
Salt
Peppar
65 g babyspenat eller ruccola
Chili flakes och riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa bönorna och koka dem med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
Dela tomaterna i halvor.
Tärna och stek halloumin i oljan i en stekpanna. Lyft upp på en tallrik.
Blanda vatten och pesto i stekpannan och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med såsen och toppa med halloumi, tomater och spenat. Krydda gärna med lite extra peppar.