Enkelt recept som går snabbt att slänga ihop och smakar fantastiskt!
Original recept från vm.tiktok.com
Feb. 25, 2025
3 msk tamarindpuré
6 msk brunt socker
4 msk fisksås
3 msk ostronsås
250 g risnudlar
4 msk neutral olja
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
300 g kycklingfilé
4 st ägg
4 dl böngroddar
2 dl tofu
1 dl vårlök
1 dl finhackade jordnötter
Lime
Räkspett (valfritt)
Lägg nudlarna i en skål, häll rikligt med kokande vatten över, låt dra i 5 minuter och skölj sedan i vatten.
Blanda såsen i en skål och ställ åt sidan.
Skär upp kyckling i tunna bitar, tofu i stavar, lök i klyftor och finhacka vitlöken.
Hetta upp oljan och stek kycklingen i ca 2 minuter. Sänk värmen till medel och tillsätt lök och vitlök, stek ytterligare 1 minut.
Skrapa kyckling och lök åt sidan, knäck i äggen. Blanda runt tills du får Scrambled eggs och mixa då ihop med kycklingen.
Gå i med böngroddar, tofu och nudlar.
Häll över såsen och blanda väl.
Gå i med vårlök och hälften av jordnötterna, blanda.
Stek räkor vid sidan av på ett spett.
Lägg upp på tallrik, toppa med mer jordnötter, lime, böngroddar och lite chiliflakes. Lägg räkspett på toppen.