En härligt krämig pastarätt där tomater och burrata blandas till en len sås, som får smak av vitlök och parmesan. Perfekt för en enkel och smakrik vardagsmiddag som är både fräsch och mättande.
Feb. 25, 2025
400 g spaghetti
500 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 st burrata (100g)
50 g parmesanost
3 st vitlöksklyftor
0.5 kruka färsk persilja
1 tsk salt
0.5 tsk peppar
1. Koka spaghetti Koka upp vatten med en nypa salt och tillsätt spaghetti. Låt den koka tills den är "al dente" enligt förpackning. Häll av vattnet och ställ spaghettin åt sidan.
2. Förbered grönsaker Hacka persilja och ställ åt sidan i en skål. Dela körsbärstomater på hälften.
3. Stek tomater Värm upp olivolja i en stekpanna. Stek de delade körsbärstomaterna på medelhög värme i ca 6 minuter. När tomaterna börjar mjukna, pressa i vitlök och låt allt steka ihop.
4. Mixa såsen Lägg de stekta tomaterna i en blender tillsammans med burrata, salt och peppar. Mixa tills såsen är slät.
5. Blanda Häll den släta tomatsåsen i stekpannan. Lägg i spaghettin och rör om så att den täcks av såsen. Riv parmesanost direkt i stekpannan. Blanda allt ordentligt.
6. Garnera och servera Lägg upp pastan på tallrikar. Toppa med mer riven parmesanost och garnera med hackad persilja.