Hittills den bästa tofu scramblen jag stött på.
Original recept från rainbowplantlife.com av Nisha
Dec. 7, 2025
400 - 450 g fast tofu
0.25 tsk gurkmeja
0.5 tsk vitlökspulver
0.5 tsk lökpulver
0.25 tsk paprikapulver
0.5 tsk kala namak (svart salt)
1 msk tahini, rinnig
2 msk näringsjäst
1.25 dl växtdryck, gärna lite fetare som baristamjölk
1 msk olivolja eller annat matfett
Salt och peppar efter smak
Häll av vattnet från tofun. Klä tofun med några lager hushållspapper eller en tunn kökshandduk. Lägg tofun ovanpå och tyng sedan ner den med en tung kokbok eller en stor tallrik tyngd av några burkar bönor. Pressa tofun i 15 minuter.
Gör äggsåsen. Vispa ihop gurkmeja, vitlökspulver, lökpulver, paprika, paprikapulver, kala namak, svartpeppar, tahini och näringsjäst i en skål. Häll i mjölken gradvis och vispa tills du har en fin sås.
Smula den pressade tofun med händerna i bitar, inte för stora eller för små (se bilder i steg-för-steg-instruktionerna för storlek).
Värm en stor stekpanna med nonstickbeläggning på medelhög värme med oljan. När oljan är varm, lägg tofun i pannan och stek tills den är lätt brynt, 5 till 7 minuter. Rör om då och då men inte för ofta så att ytan blir lätt brynt. Bryt sönder eventuella stora bitar av tofu med din stekspade men bryt den inte till för små bitar.
Tillsätt äggsåsen och vänd ihop allt. Använd en silikonspatel för att täcka varje tofubit med såsen. Fortsätt steka tofun tills du når önskad konsistens och konsistens. Om du föredrar torr äggröra, tillaga i några minuter. Om du föredrar våt äggröra, tillaga i bara 30–60 sekunder.
Avsluta äggröran med någon nypa kala namak. Smaka av och tillsätt en nypa kosher salt eller havssalt efter behov.