Vem gillar inte panerad kyckling?! Krispig som satan utanpÄ och saftig inuti. Denna rackaren Àr panerad i kokos vilket blir super gott! Sötsur sÄs och en mangosalsa (se separat recept hÀr i min profil) serverades till denna rackaren.
Feb. 25, 2022
2 kycklingfiléer
0.5 dl vetemjöl
1 Àgg
0.5 dl kokosflingor
0.5 dl panko
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 krm chilipulver
1 l rapsolja
1 dl vatten
0.5 dl ketchup
3 msk ljus soja
2 msk ÀppelcidervinÀger
0.5 hackad chili
0.5 pressad lime
Salladslök för garnering
Koriander för garnering.
Blanda samtliga ingredienser till sötsura sÄsen i en kastrull och koka till önskad tjockhet.
Dela kycklingfiléerna pÄ hÀlften och banka ut sÄ de blir jÀmna. HÀll vetemjöl i en skÄl, vispa upp ett Àgg i en annan och blanda panko med kokos och kryddorna i en tredje.
VÀrm oljan till 160 grader. Doppa kycklingen först i mjöl, sedan Àgg och sist i kokos blandningen. Fritera i ca 5-7 minuter tills kyckligen kommit upp i 70 grader.
Servera kyckling med mangosalsa (se separat recept i min profil) och sötsur sÄs. Dekorera med salladslök och koriander.