Runda chokladhavrekakor med choklad, blev så goda! Super lätta att baka! Med lite flingsalt på så blev det 10/10 ⭐️ MUMS!
Original recept från www.instagram.com
Feb. 23, 2025
100 g smör
2.5 dl havregryn
1 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl socker
1 krm salt
100 g choklad (valfri choklad)
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Jag använde matberedare så börja med att vispa smör, socker och havregryn till en smulig deg.
Blanda kakao, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke. Blanda i det i smörblandningen och blanda till en deg.
Skär/hacka chokladen och häll i ca 20g i degen och blanda.
Rulla degen till mindre bollar och lägg på plåten. Lägg dom med gott utrymme på plåten då dom kan flyter ut lite.
Grädda i ugnen i 10 min.
Ta ut dom ur ugnen och tryck ihop dom eller platta till dom något med en kniv el ett glas.
Ringla valfri choklad över, ha eventuellt flingsalt på.
Låt svalna helt innan servering!