Gör som Jennie Walldén och laga chapche – en av Koreas mest populära nudelrätter! En smakrik wok med bland annat entrecote, grönkål och shiitakesvamp.
Original recept från viivilla.se av Sandra Holmes
Jan. 7, 2023
300 g koreanska glasnudlar av sötpotatis (dangmyeon)
200 g entrecote (ersätt med två extra ägg för vego)
4 ägg
150 g shiitakesvamp, i munsbitar
15 cm purjolök, skivad
1 morot, fint strimlad
1 röd paprika, strimlad
200 g salladskål
150 g svartkål/grönkål i munsbitar eller färsk spenat
Neutral rapsolja att steka i
Lite citron
1 dl japansk soja
2 msk sesamolja
3 vitlöksklyftor, rivna
2–3 msk strösocker
Nymalen svartpeppar
1 msk rostade sesamfrön
Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Peppra generöst.
Skiva entrecoten tunt. Häll på ¼ av såsen, vänd runt och låt stå.
Koka sötpotatisnudlarna i cirka 4 minuter. Skölj med iskallt vatten så att kokningen avstannar. Klipp i ett kryss genom i nudlarna.
Vispa äggen och stek till en omelett på medelvärme i lite olja. Lägg upp på en skärbräda, låt svalna något och skär sedan i strimlor.
Hetta upp en stor stekpanna eller wok tills den ryker. Fräs svamp och purjolök i olja i någon minut. Lägg i köttet och låt fräsa i någon minut till. Tillsätt morot och paprika och fräs i ytterligare någon minut. Vänd till sist ner nudlarna och den strimlade omeletten tillsammans med såsen. Dra ner värmen till medel och stek tills nudlarna blivit något genomskinliga och färgade av marinaden. Det tar bara någon minut.
Strö över sesamfrön. Servera genast!