Nytt år, nya möjligheter och för vissa nya löften. Senaste åren har jag avgivit löften som inte inneburit krav. Förra årets löfte var "ha kul!" Och jäklar vilket roligt år jag haft! Årets löfte blir "vara snäll mot mig själv". Det kan innefatta mycket men också väldigt lite. Jag tänkte iallafall börja med att äta gott. Detta receptet har jag fillurat på ett tag och jag älskar hur det sydamerikanska möter det nordafrikanska.
Jan. 6, 2023
800g sötpotatis
1 burk majs
1 st avokado
1 st vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
3 msk rapsolja
½ kruka koriander
Salt
Peppar
Harissadressing
1 tsk harissa
1 msk olivolja
Vispad limefeta
150 g feta ost
Zest från en lime
1 dl matyoghurt
1 tsk olivolja
Sätt ugnen på 225°.
Skala sötpotatisen och skär i bitar. Bland olja, pressad vitlök, spiskummin och paprikapulver. Häll över potatisen och massera in kryddblandningen.
Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och strö över majsen. Låt stå i mitten av ugnen i ca 25 min.
Lägg upp sötpotatisen och majsen på ett fat.
Skiva avokadon och skär av hälften av koriandern.
Bland med sötpotatisen och majsen. Rör ihop harissan och oljan till en dressing och ringla över salladen.
Lägg fetaost, olja, gräddfil och zest i en cylinderformad bägare. Mixa slät med en stavmixer och servera till Servera salladen som den är eller med halloumi, kyckling eller kött.