Flera av er uppmärksamma har kanske sett en del prinsesstårtor som varit populära på sistone. Här kommer min twist på det! Perfekt också om man vill ha en glutenfri variant på prinsesstårta eller om man inte vill baka en hel stor tårta!😉🌟 Macarons består ju av mandel till grunden precis som prinsesstårtans marsipan så macronsen blir en perfekt hybrid!💗💚
Original recept från www.instagram.com
Feb. 23, 2025
75 g vit choklad
37 g vispgrädde
10 g smör
70 g äggvita (2,5 st)
30 g strösocker (0,3 dl)
70 g florsocker (1 dl)
90 g mandelmjöl
90 g florsocker (1,5 dl)
2 - 5 st droppar röd och grön karamellfärg/färgpasta
1 dl frysta hallon
1 msk florsocker
Hacka choklad och lägg i en bunke.
Koka upp grädde och häll sedan grädden över chokladen. Rör om till en blank ganache och tillsätt sedan smöret.
Låt stå i kylskåp i ca 3-4 timmar.
Sätt ugnen på 135° varmluft (150° vanlig).
Vispa äggvitan till en fast maräng. Sikte ner strösocker och florsocker och vispa ytterligare någon minut. Ta en matsked av smeten och lägg i en liten skål. Vänd ner grön karamellfärg i den stora skålen och röd i den lilla.
Sikta ner mandelmjöl och den andra delen florsocker (släng 'mandelbitarna' som inte passerar silen) och ca 1 0,5 tsk av båda delarna i den rosa smeten. Vänd till en jämn smet.
Spritsa ut små rundlar med cirka 3-4 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Lyft plåten och slå lite på undersidan av den för att jämna ut kakorna. Ta en tandpetare och dutta försiktigt på en rosa topp i mitten på hälften av macaronsen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna.
Vispa upp ganachen. Spritsa ut längs kanten på hälften av macaronsen. Ta sedan ett halvt fryst hallon och lägg i mitten. Avsluta med att pudra över lite florsocker!