En riktigt god gratäng som man kan avnjuta med ugnsrostade rotfrukter, potatis, ris eller pasta!
Jan. 5, 2023
1 st fläskytterfilé (ca 800g)
1 burk skivad champinjon
5 dl grädde
2.5 dl creme fraiche
Ca 1 dl mjölk
1 tsk sambal oelek
2 msk kalvfond
1 - 2 tsk honung
1 msk mushroom soy
Salt
Vitpeppar
Citronpeppar
1 st gräddädelost (kvillbille 140g)
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Pusta & krydda fläskytterfilén med salt, vitpeppar & citronpeppar.
Stek fläskytterfilén (het panna) snabbt så den får en fin yta (Stek i smör). Lägg sen i ugnsform!
Lägg i champinjonerna i den heta pannan. Fräs dem & lägg dem sedan över fläskytterfilén.
Blanda ingredienserna till såsen. Smula sist ner ädelosten.
Stavmixa såsen & häll den över köttet.
In i ugnen ca 30 min (köttet ska tempa minst 70 grader).
Lyft upp ytterfilén, skiva & lägg ner i såsen igen - SERVERA!