God biffwok som är lätt att laga och passar perfekt för veckans matlådor. Inspirationscred till Filip Ivanovic Håkansson som visar här på Tiktok hur receptet lagas: https://vm.tiktok.com/ZMFwN4XRj/
March 9, 2023
550 g lövbiff
750 g broccoli
150 g vitkål
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
Ca 3g olja från spray
Kryddor: ingefära, vitpeppar, chilihabanero
100 g glasnudlar (eller 300 g äggnudlar)
2 tsk sötningsmedel
3 msk oyster sauce
1 msk risvinäger
1 tsk bikarbonat
1 tsk majsstärkelse
2 msk soja
Skär upp lövbiffen i mindre bitar och lägg i en skål. Ha i en matsked soja och en tesked bikarbonat med köttet för att göra det mörare. Ställ köttet och sidan och låt stå en liten stund.
Skär upp hela broccolin (inkl stången), grovhacka vitkålen, hacka gullöken och krossa vitlöken.
Preppa såsen genom att hålla i soja, sötningsmedel, risvinäger och Oyster sauce, rör om ett par gånger.
Spraya pannan med olivolja och stek köttet på hög värme i 1-2 minuter för att ge det lite färg.
Spraya en separat stekpanna och stek grönsakerna och kålen under lock i ca 5 minuter. Ha därefter i gullöken och stek en liten stund samtidigt som du rör om, tills den fått lite färg.
Koka äggnudlar eller glasnudlar enligt instruktioner.
Häll i köttet med grönsakerna och krydda med ingefära, vitpeppar och chilihabanero
Häll i såsen med alla ingredienser. Blanda i en tesked majsstärkelse med en matsked vatten som du häller i bland ingredienserna ihop med såsen.
Låt steka ihop en kort stund på medel/låg värme. Servera ihop med glasnudlar eller äggnudlar.