Oxrullader fyllda med röra på Bacon, tomatpuré och lök. Såsen blir riktig mustig och smakrik.
Original recept från vm.tiktok.com
Feb. 17, 2025
900 - 1000 g lövbiff
1 pkt bacon
3 msk tomatpuré
2 st stora schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
5 - 6 st skogschampinjoner
250 ml rött vin
5 dl vatten
3 dl grädde
2 msk soja
Några droppar worcestersås
3 msk kalvfond
1 nypa strösocker
Salt
Svart och vitpeppar
Skär upp Bacon och stek knaprigt.
Gå i med schalottenlök och vitlök, stek ett par minuter till på medelvärme.
Gå i med tomatpuré och stek ytterligare 1-2 minuter.
Lägg upp en skiva i taget av lövbiffen, salta och peppra med svart och vitpeppar lätt.
Dela lövbiffen i hälften eller gör hela stora rullader.
Lägg ca en msk av baconröran på lövbiffen. Rulla ihop tight och fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna i lite olja och smör, lägg över i gryta.
Skiva upp svampen och stek den några minuter, lägg över bland rulladerna.
Gå i med vinet i stekpannan och skrapa loss stekresterna, där finns mycket smak. Häll vinet över rulladerna.
Koka upp vinet, gå i med vatten, fond, soja, worcestersås, socker, lite salt och peppar.
Koka upp och sätt på ett lock, låt puttra i cirka 30-40 minuter.
Gå i med grädden och låt puttra ytterligare 30-40 minuter.
Red såsen med vatten/vetemjöl eller maizena till konsistensen du önskar. smaka av såsen med salt och peppar.
Garnera med persilja och servera rulladerna med exempelvis kokt potatis, pressad potatis och valfria grönsaker.