Jag gjorde om ett av mina tidigare recept igår och jisses vad bra det blev. Du borde verkligen testa de här goda kycklingfärsbiffarna smaksatta med vitlök, paprika, sambal oelek och smulad fetaost. Äta dem gärna den goda kall såsen gjord på yoghurt, vitlök och sweetchilisås samt sötpotatis & potatis. De här biffarna lämpar sig bra till matlådor/storkok då det är enkelt att göra många biffar på plåten i ugnen. Förvaras i kyl eller frys.
Feb. 18, 2025
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 st mindre vitlöksklyfta - riven eller vitlökspulver
2 msk sweetchilisås
1 msk majonäs
1 tsk paprikapulver
2 krm chilipulver
Salt och peppar
800 g kycklingfärs
200 g vitost/fetaost
2 ägg
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk sambal oelek
1 msk paprikapulver
1 - 1.5 tsk salt
1 tsk rökt paprikapulver
Smör/olja
Svartpeppar
Potatis & sötpotatis
Sallad, gurka, paprika, tomat osv
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör såsen och ställ kallt. Förbered även potatisen i klyftor, olja, salta och peppra och häll ut på en plåt (eller tillaga i aifryern parallellt)
Blanda kycklingfärs med smulad vitost, ägg, finriven vitlök, kryddor i en bunke.
Salta och peppra runtom och blanda till en jämn smet. Forma färsen biffar, blöt gärna händerna lite så håller de ihop bättre.
Hetta upp smör eller rapsolja i en rymlig stekpanna.
Stek kycklingfärsbiffarna runtom och lägg sedan över på en ugnsplåt/form och kör på 175 grader i ca 10 min. Ha i potatisen samtidigt men under biffarna.
När biffarna är klara (70 grader) kan du ta ut dem och låta dem vila under folie. Höj ugnen till 225 och kör färdigt potatisen - ca 20 min till.
Servera biffarna med såsen, potatisen och sallad!