En så god köttgryta med renskav och svamp! Gjorde en kombo av Alexanders och min mamma Millis recept. Jättegott. ❣️
Feb. 17, 2025
240 g renskav
150 g svamp
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
2.5 msk svartvinbärs gelé
1 st tärning köttfond
1 msk japansk soja
2.5 dl grädde
2.5 dl mjölk
Salt & peppar
Smör
Stek renskaven på hög värme så den får en härlig färg salta och peppra.
Hacka löken & vitlöken och låt den steka med i någon minut.
Tillsätt mjölet och stek någon minut till.
Tillsätt övriga ingredienser.
Låt nu koka på låg värme under lock i ca 10-20 min.
Smaka av med salt & peppar samt ev lite soja.
Riv morötter.
Servera med kokt potatis och rivna morötter, pressa gärna potatisen. Servera med gelé.