Ca 30 minuter

Öppen lasagne med salsiccia & bechamelsås ♥️

Denna goda och lyxiga rätt blev min Alla Hjärtans present till familjen idag ♥️ Inspirerad av både lasagneplattor & bechamelsås @zeta.nu som jag fick i smakprovet av kommande @smakbox Smakpremiär och ett recept @matfashionistan gjorde jag min allra första öppna lasagne och vet ni, det blir inte sista gången! Såå gott och lite kul med konsistensen- händer liksom lite mer än med en packad lasagne från ugnen 👌🏻 Testa❣️

Original recept från www.instagram.com

Sophie ”Fia” Vildahl

Feb. 15, 2025

Ingredienser

250 g lasagneplattor á 1 fp @zeta.nu

1 st gul lök

Smör, att steka i

400 g salsicciafärs

2 st vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

4 st stora skogschampinjoner

200 g cocktailtomater

1.5 dl vitt vin eller citron pressad + ca dl vatten

0.5 st rivet skal av citron

1 st näve finskuren färsk basilika

Salt

Chili flakes

Nymalen svartpeppar

500 ml färdig bechamelsås á zeta 1 fp

1 - 1.5 dl finriven parmesan

Salt

Nymalen svartpeppar

Topping:

Färsk basilika

Riven el hyvlad parmesan

Gör så här

Finhacka den gula löken. Fräs den löken mjuk och glansig i en klick smör. Medelhög värme så löken inte bränns.

Fräs / bryn sedan salsicciafärsen ihop med löken. Separera färsen med hjälp av två gafflar så att det blir en fin färs, riv ner vitlöksklyftorna och vänd ner i stekpannan.

Tillsätt tomatpurén och låt fräsa någon minut till.

Tvätta, ansa och skär ned svampen grovt, förväll i lite vatten i en egen panna tills vattnet dunstat helt. Vänd sedan ned i färsen och tillsätt citronvattnet/vinet, låt koka ihop någon minut.

Halvera tomaterna och skär basilika fint, vänd i och riv i citronskalet. Låt småputtra ihop ca 4-5 min. Smaka av med lite chili flakes, salt & peppar.

Lasagneplattor: Koka upp saltat vatten.

Dela lasagneplattorna på hälften och lägg ned i vattnet. Obs! Försök dela lite på dem när du lägger i dem och dra isär medan de kokar. Låt koka ca 3-4 minuter tills pastan är klar.

Häll av vattnet. Skölj av lite snabbt med kallt vatten.

Ha på lite bechamelsås på tallriken och varva sedan lasagneplattor, med den goda salsicciafärsen och bechamelsåsen. Toppa med riven / hyvlad parmesan och färsk basilika. Ev lite mer svartpeppar.

Njut❣️

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.