Äggmuffins – det perfekta alternativet för ett proteinrikt mellanmål, frukost eller lätt lunch 💛 Äggmuffins är både läckra och mättande, och passar utmärkt för meal prep. Dessa små äggmuffins är inte bara enkla att göra, utan också fulla med näring! Variera fyllningen efter smak, men min favoritkombination är med skink eller kalkon, fetaost och en nypa chili flakes. De går snabbt att förbereda, förvaras i kylskåp i flera dagar och går även bra att frysa in. Spara till nästa gång du är ute efter ett nyttigt proteinrikt mellanmål eller håller på med meal prep! Tid: Cirka 20 minuter Antal: 12 äggmuffins
Original recept från www.instagram.com
Feb. 15, 2025
8 st ägg
0.5 dl mjölk eller grädde
1.5 - 1 dl riven ost
1.5 dl valfri fyllning
Salt
Peppar
Torkad oregano eller basilika
Eventuellt chili flakes för extra hetta
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa upp äggen i en bunke. Tillsätt mjölk eller grädde, ost och krydda med salt, peppar samt torkad oregano eller basilika.
Fyll muffinsformar till 2/3 (ca 0,5 dl) med smeten. Lägg i din valda fyllning. Jag tycker att ca 1 matsked fyllning per muffins är lagom. För bästa resultat, använd gärna silikonformar för att muffinsen ska släppa lätt.
Toppa gärna med lite chili flakes för extra smak.
Grädda muffinsen i ugnen i 20–25 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg. Testa med en sticka för att säkerställa att de är genomgräddade.
Förvara muffinsen i kylskåp i några dagar eller frys in dem för lång hållbarhet. Värm gärna upp dem när du vill ha ett snabbt proteinrikt mellanmål!