Kom inte på något bra namn på dom så de fick bli små kladdisar 😂 Mastiga men goda.! Tack för att du trycker ❤️ Följ @barrgatansbakstuga för mer recept 🙏
Original recept från www.instagram.com
Feb. 16, 2025
100 g smör
2 st ägg
2.5 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 st ägg gula
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 msk kolasås
2 nypor flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form på ca 30x25cm.
Smält smöret i kastrull, låt svalna något. Vill du ha brynt smör så bryn det.
Vispa ihop ägg och socker (använd inte elvisp).
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ser den för kladdig ut så ställ in den någon minut till!!
Ta ut kladdkakan och ställ in i kylskåpet i ca 2 timmar gärna längre så den svalnar och sätter sig helt, viktigt att den får sätta sig ordentligt!
Gör kolasmörkrämen: 1 ägg gula, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 100 g smör, 3 msk kolasås (ta mer om du vill ha mer kola smak. Går även att ta Dulce de leche men jag tog det jag hade hemma), 2 nypor flingsalt.
Vispa ihop allt i en bunke till en smörkräm.
När kladdkakan har svalnat helt så tar du ut den och vänder den upp och ner, drar försiktigt av bakplåtspappret från kladdkakan.
Skär hela kladdkakan i små fyrkanter, lika stora bitar.
Bred sedan smöret på hälften av bitarna och lägg andra hälften på. Det blir lite kladdigt så ställ tillbaka bitarna i kylskåpet när du är klar så dom får sätta sig lite.