Kyckling Teriyaki Bowl är en smakrik och enkel rätt med saftig kyckling, krispiga grönsaker och doftande ingefärsris. Perfekt för vardagen!
Feb. 13, 2025
600 g kycklingbröstfilé
1 dl teriyakisås
1 dl hoisinsås
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
0.5 dl vatten
2 st stjälkar salladslök
4 st vitlöksklyftor
1 st rödlök
1 st paprika
2 st morötter
1 tsk salt
1 krm peppar
4 msk rostade sesamfrön
2 dl majonnäs
1 tsk sesamolja
1 krm salt
1 krm peppar
3 dl basmatiris
6 dl vatten
25 g ingefära
10 g smör
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
1. Gör sesammajonnäs Blanda majonnäs med sesamfrön och sesamolja. Smaksätt med salt och peppar. Ställ i kylskåpet.
2. Förbered riset Skala och riv ingefära och lägg i en liten skål. Hetta upp olivolja och smör i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefäran i 1-2 minuter. Tillsätt vatten och koka upp. Skölj riset och lägg i kastrullen med kokande vatten. Lägg i salt och blanda. Låt sjuda under lock på låg värme.
3. Förbered grönsakerna Skär salladslök i tunna skivor och lägg i en skål. Finhacka vitlök och lägg i en skål. Skär rödlök i tunna skivor och lägg i en skål. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar och lägg i samma skål. Skär morot i tunna halvmånar och lägg i samma skål.
4. Stek kycklingen Strimla kyckling och lägg i en skål. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek den strimlade kycklingen i ca 5 minuter tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar Lägg över stekt kyckling i skålen.
5. Fräs grönsakerna Hetta upp olivolja i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 minut. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
6. Blanda & servera Lägg i den stekta kycklingen i stekpannan. Tillsätt teriyakisås, hoisinsås och blanda. Lägg i vatten, blanda noga och låt puttra i ca 5 minuter. Servera med ingefärsriset, ringla över sesammajonnäsen och garnera med salladslök.