En läcker dessert som bara kräver lite tid i frysen och några hyfsat enkla moment så är det klart!🫶☺️ Den består av vit chokladcheesecake som får sällskap av hallonpuré och mandelsmul + lite dekoration med kristalliserad vit choklad 🌟
Original recept från www.instagram.com
Feb. 16, 2025
1 st gelatinblad
75 g vit choklad
1.25 dl vispgrädde
75 g färskost
1 tsk limesaft
10 g florsocker
40 g strösocker
125 g tinade frysta hallon
1 msk honung
50 g smör
0.5 tsk vaniljpulver
35 g strösocker
25 g mandelmjöl
40 g vetemjöl
50 g vit choklad
50 g strösocker
50 g vatten
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 min.
Smält chokladen låt den svalna lite.
Värm 0,5 dl grädde i en kastrull och tillsätt gelatinet. Låt svalna.
Vispa cream cheese och florsocker fluffigt.
Vänd ner chokladen i cream cheesen, vänd sedan ner grädden med gelatinet.
Vispa 0,75 dl grädde och vänd ner i smeten.
Fördela smeten i silikonformar och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Tina hallonen, mixa slätt med stavmixer.
Sila bort kärnorna i en nätsil.
Blanda hallonpuré med honung.
Sätt ugnen på 175° varmluft (200° vanlig).
Blanda ihop alla ingredienser till ett smul.
Fördela smulet på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 8-10 min. Låt svalna.
Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller micro.
Koka upp vatten och socker till 130°.
Häll sockerlagen över den smälta chokladen samtidigt som du vispar med elvisp. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.
Lägg en cheesecake på en tallrik. Ringla hallonpurén runt. Strö ut mandelcrumble och dekorera med chokladkulor och kristalliserad choklad.