Denna krämiga lasagne gjord på kycklingfärsås gratinerad med en ostkräm och mozzarella samt toppad med rostade pinjenötter och basilika är gudomligt god! ❤️
Jan. 5, 2023
1 - 2 msk olja
500 g kycklingfärs
2 st morötter
2 st gula lökar
0.5 st röd paprika
1 msk örtagårdskrydda
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1 st hönsbuljongtärning
390 g passerade tomater
1 - 2 dl vatten
Salt och svartpeppar
4 dl créme fraiche
2 dl riven ost
Salt och peppar
1 st finriven vitlöksklyfta
1 tsk örtagårdskrydda
0.5 tsk torkad basilika
Lasagneplattor ca 10 st (torra)
2 st mozzarella
Pinjenötter
Färsk basilika
Kycklingsåsen: Stek färsen med olja i en stekpanna, med fördel en med höga kanter. Skala och finhacka morötterna och lökarna. Skär paprikan och tillsätt alla hackade grönsaker i pannan och låt dem mjukna. Tillsätt kryddorna, smula ner buljongtärningen, passerade tomater samt vattnet. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra några minuter, gärna längre.
Ostkrämen: Blanda alla ingredienser tillsammans i en skål.
Montering och servering: Sätt ugnen på 175° varmluft. Börja med att göra ett lager med sås i en ugnsform, lasagneplattor, sås, lasagneplattor och ostkräm. Gratinera ca 10 minuter. Dra isär dina mozzarellor. Fördela ut strimlorna över lasagnen och skjuts in i ugnen igen till fin färg ca 15- 20 min. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Toppa med pinjenötterna och färsk basilika.