En riktig smakbomb med alldeles lagom hetta 🌶️🧄🫚 Servera med ris och lite krispiga grönsaker dressade med lime och sesam 👌🍋🟩 Recept till 4-6 🍽️
Original recept från www.instagram.com
Feb. 9, 2025
Olja att steka i
1 st vitlök solo
1 knippe salladslök
3 cm färsk ingefära
2 st sötpotatisar
500 ml kokosmjölk
1 msk japansk soja
1.5 msk gochujang
0.5 msk risvinäger
0.5 msk honung
1 tsk fisksås
500 g lax
1 tsk salt
1 st lime
Gurka
Paprika
Koriander
Kokt ris
Skala och hacka vitlöken fint (eller riv den). Strimla salladslöken och ta den vita delen och stek mjuk tillsammans med vitlöken i lite olja. Skala sötpotatisen skär i bitar och tillsätt den. Riv i ingefäran.
Häll på kokosmjölken, tillsätt Gochujang, soja, honung vinäger och fisksås. Låt småkoka i cirka 20 minuter. Koka under tiden ris.
Skär laxen i bitar och salta. Pressa på en halv lime. Lägg ner i grytan när sötpotatisen är klar och låt koka med ca 5 min.
Gör en sallad på gurka, paprika och den gröna delen av salladslöken. Pressa på lite lime, ev lite sesamolja och strössla över koriander.
Servera grytan med ris och grönsakerna.